Showing posts with label Advertorial. Show all posts
Showing posts with label Advertorial. Show all posts

Beauty Talk Double Cleansing Gel | Review

Assalamualaikum and hai :)

So again, Mieya kembali lagi menaip pada papan kekunci blog setelah menghilang seminggu lebih. Which also means ada banyak entri yang kena ganti. hahaha Nantilah, still kelam kabut dengan pengurusan masa di awal tahun ni. Kerja banyak bertangguh you alls sampai pitam ya ampun tak nak mengadap pc lagi.

And yeah, thanks to Hishop for choosing me to do some reviews. Back to the topics. Mieya tahu, you all girls sangat rajin and of course sangat menitik beratkan dalam menjaga kesihatan kulit masing-masing kan? Kita mungkin terlalu concentrate pada rutin penjagaan kulit harian. Tapi adakah kita membersihkan wajah dengan cara yang betul? Adakah korang yakin, ia betul-betul bersih?

Jangan risau. Mari Mieya perkenalkan korang dengan Beauty Talk's Be'White Double Cleansing Gel. Kenapa 'double'? Haaa..sebabnya Beauty Talk Double Cleansing Gel ni bukan sahaja boleh digunakan sebagai pencuci muka. Malah, boleh juga digunakan sebagai Make Up Remover


Beauty Talk Double Cleansing Gel
Kandungan : 200ml
Price : RM179
Made in : Taiwan

Be'White Double Cleansing Gel memberikan kesan pembersihan yang berganda dalam menghilangkan sisa mekap dan membersihkan liang pori dengan mendalam, meninggalkan kulit yang segar dan halus serta-merta. Selain turut menyeimbangkan penghidratan kulit, mengurangkan keradangan dan melembutkan garis-gris halus.

Kandungan bahan:
  • Iris Florentina Root Extract
Revitalizing anti-aging ingredient that is rich in natural isoflavones to reduces the depth of wrinkles, improves skin hydration and elasticity for an overall improvement in skin tone.
  • Natural Amino Acid 
Natural amino acid gently yet deeply cleanse without aggravating the skin.
  • Subtilisin  
Removes unhealthy and dead skin, dissolves buildup and blackheads.
  • Chamomilla Recutita Flower Extract  
Soothes skin redness and irritation, it also eliminates itchiness and allergic and reduces skin inflammation. It may also prevent bacterial infection.
  • Sodium Hyaluronate 
Rehydrates the skin to stave off dryness and tightness, prepping it adequate for treatment products.
  • Papaya Extract 
Exfoliate dead cells to reduce fine lines and improve skin elasticity, hydrate and treat skin inflammation.
  • Vitamin C 
Provides continual whitening function that not only hinders the development of melanin, but also boosts collagen production.
  • Tranexamic Acid 
Diminishes signs of sun-damage such as dark spots and skin irritations. Restrict melanin formation.
  • Essential Olive Oil 
Nourishes and enhances the metabolic rate of dry skin to prevent fine lines.

Direction to use :
Daily usage - Mix with water to develop into a delicate foam. Massage evenly skin and rinse.

Remove make-up - Dispense the gel into dry hands. Massage onto the face in gentle and circular motion until all make-up is completely removed and rinse with water. Repeat steps for heavy make-up.


My Review :

Mieya betul-betul kagum bagaimana Be'White Double Cleansing Gel berfungsi sempurna untuk untuk kedua-dua keadaan sama ada basah dan kering. Packaging yang sangat simple, mempunyai pam untuk mengeluarkan produk dalam jumlah yang konsisten. 

Malah, ia juga dijamin bersih. Mieya hanya perlu menekan pam ke bawah sama ada sekali atau dua kali untuk menggunakannya. Aroma baunya juga wangi serta mudah untuk digunakan. Tak perlu mengambil masa yang lama untuk membersihkan muka lagi.

More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Don't forget to key-in coupon code "NORAMIRAH" upon checkout to enjoy an exclusive rebate of 15% :D :D 

Coni Beauty Whitening Black Jelly Mask | Review

Assalamualaikum wbt and hello guys :)

Memiliki wajah yang licin tanpa sebarang cela, blackhead atau bekas parut, sememangnya menjadi idaman setiap orang kan? Baik lelaki mahupun perempuan, semuanya kini lebih mementingkan kesihatan kulit masing-masing kan.

Salah satu cara efektif untuk mendapatkan kulit wajah sedemikian adalah dengan menggunakan mask muka. Mask muka sangat penting dalam memberikan rawatan maksimum yang bersesuaian dengan kulit muka. 

Kebiasaannya kita semua menggunakan facial paper or silk mask, tapi apa kata kalau kali ni kita try jelly mask pulak. Memperkenalkan,

Coni Beauty's Beauty Whitening Black Jelly Mask


Volume: 20ml
Price: RM6.90 RM5.90
Made in: Taiwan

Ohh well, this was my first time trying jelly mask. Surprisingly it is so good and now, has become one of my favourite mask. Yuhuuu!

Cautions
This product is for external use only. If any symptoms, please stop using them immediately.

Ingredients: Water, Rosa Damascena Flower Water/Citric Acid/Sodium, Benzoate/Potassium Sorbate, Actinidia Chinenses (Kiwi) Fruit Water, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol/Rosa Centifolia Flower Extract, Sodium Polyacrylate/Mineral Oil/Trideceth-6, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/Tocopherol, Fragrance. 

The ideal way to gently exfoliate the skin, remove impurities and deep clean the pores. It leaves the skin feeling fresh, elastic and smooth, bright and no longer oily. The black rose essence inside the black jelly mask provides sufficient energy to skin cells, enhancing brightening, whitening effect and anti-oxidant ability. Perfect for all skin types. Alcohol-free and pigment-free. 


How to use it? 
After cleansing, apply appropriate amount of jelly mask (about a layer of 0.3cm) and leave on face for 30 minutes and then scrape it off. Applying 1-3 times every week will cleans the skin deeply.

Mieya cadangkan korang lapkan muka korang dengan span muka atau kapas/tissue terlebih dahulu untuk menanggalkan mask dari muka. Sebabnya bila mask kering, agak susah nak mencucinya dengan air. Selepas tu, barulah cuci muka dengan air.


My Review:

First of all, Mieya sangat sukakan keharuman aromanya yang berbau seperti a light floral water. The jar is made from light plastic and it is matte black. It is so convenient for travelling as I do not like to carry heavy products. Most of the words on packaging are in Chinese. Sorry, I can't read them. 

Even though the result is not that obvious in photo, Mieya merasakan kulit muka kurang berminyak, selain menghaluskan dan menghilangkan kotoran serta membersihkan liang-liang dengan lebih mendalam. Kesan kemerahan pada kulit muka semakin berkurang sementara bintik-bintik hitam tidak jelas kelihatan.

Bulu kening kita memang dari dulu nipis ya amat, please jangan pertikaikan ye. 

Time ni jerawat memang tengah bermaharaja lela, tapi ajaibnya selepas pakai jelly mask ni. Ia menenangkan keradangan kulit (jerawat), memberikan kecerahan segera, menghapuskan sel kulit mati tanpa menimbulkan sebarang kesan iritasi.

Dah lah harga murah, tak rugi lah beli if nak cuba.


More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Don't forget to key-in coupon code "NORAMIRAH" upon checkout to enjoy an exclusive rebate of 15% :D :D 


Deoproce Deep Cleansing Foam | Review

Assalamualaikum wbt and hello everyone :)

Dah lama rasanya Mieya tak update product review daripada Hishop. Kan kan kan? So, here I am for this
week highlighted product will be Korean Deep Cleansing Product, that is Deoproce Natural Perfect Solution.
Seriously, I tell you guys memang Mieya 'jatuh cinta' dengan pencuci muka ni. Nak tahu kenapa?

Weight : 170g
Price : RM29.90
Made in : Korea

Deoproce Cleansing Foam merupakan penyelesaian semulajadi sempurna untuk pembersihan yang menyeluruh, memelihara pori di samping mengekalkan kelembapan kulit. Ia sangat disyorkan kepada mereka yang mengalami 
masalah kulit kusam dan kasar as it smoothen your skin to an even texture while removing dirt and old dead skin cells and impurities.

Kandungan bahan :
Tepung beras dan campuran ekstrak bijirin menghapuskan sel kulit mati tanpa mendatangkan sebarang iritasi,
seterusnya meninggalkan kulit yang licin, lembut, dan terhidrat. 

Air beras membantu memberikan tona kulit yang sekata sambil mengurangkan kegatalan kulit yang berlaku semasa pembersihan.

Direction to use :

Dispense an appropriate amount, fully lather with lukewarm water, wash face with massaging motion, 
rinse off with lukewarm water.

My Review :

Well, macam yang Mieya cakapkan di awal entri tadi, Mieya sangat sukakan pencuci muka ni walaupun
baru dua minggu lebih menggunakannya. Teksturnya lebih kurang macam skrub dan berbuih banyak
(bergantung kepada amaun yang digunakan). Walahhh, I love scrub-ing! 



After cleansing it, I feel like having a brand new skin on face. Kulit muka terasa lembut dan jauh lebih ringan
berbanding sebelum ni. Memandangkan Mieya mempunyai tona kulit yang tidak seimbang, kulit muka
berminyak especially at the T-zone serta masalah jerawat di kedua-dua pipi.

Ajaib nya, selepas dua minggu menggunakan Deoproce Cleansing Foam ni jerawat tak timbul langsung.
Some people might think that if it's like scrub, your skin will be dehydrated or what. Malangnya, kulit Mieya
tak rasa kering langsung malah terasa lebih segar dan licin macam zaman sekolah dulu. Ternyata biji-biji halus
yang terdapat dalam pencuci muka ini telah berjaya membersihkan segala kotoran di wajah setelah seharian
bekerja di luar.

So, lepas ni memang Mieya akan terus kekal setia bersama Deoproce Cleansing Foam ni. Dah tak ada lagi
masalah untuk mencari atau bertukar-tukar produk pencuci muka selepas ni. Sudah lah harganya murah,
boleh tahan selama dua bulan lagi.


More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Don't forget to key-in coupon code "NORAMIRAH" upon checkout to enjoy an exclusive rebate of 15% :D :D 

Bloop Anti-Bacterial Hand Gel | Review

Assalamualaikum wbt and bonjour everyone :)

Berapa ramai di antara kita menyimpan sekurang-kurangnya, sebotol hand sanitizer dalam handbag? I'm sure korang semua tahu bahawa hampir semua bakteria dan kuman tidak dapat dilihat dengan mata kasar, so thats why lah kita perlu mencuci tangan dengan lebih kerap. Well, Mieya kini telah mendapati cara yang sempurna untuk membersihkan tangan dengan cara yang mudah, cepat dan bersih.


Memperkenalkan, Bloop Anti-Bacterial Hand Gel - Germ Blaster.



Ya, I know the bottle are just cute to handle. Bagi Mieya, Bloop Germ Blaster merupakan pahlawan kesihatan terbaru bagi Mieya dan  ia tidak memerlukan ruang yang banyak di dalam beg dan poket korang. So, very comfortable, ringan dan convenier untuk dibawa ke mana-mana sahaja.


So what's Bloop Germ Blaster all about? 
Kalau korang nak tahu, Bloop Germ Blaster adalah gel tangan anti-bakteria dengan manik pembersihan aktif dan pembunuh kuman (Triclosan 0.3%) yang membersihkan tangan anda dengan lembut sambil meninggalkan bau yang wangi. Berbeza dengan hand sanitizer biasa yang selalunya berbau seperti hospital this was really good! Smells like strawberry~~



How to Use
  1. Apply product to the palm of one hand.
  2. Rub hands together.
  3. Rub the product over all surfaces of hands and fingers until hands are dry. There you go, a clean pair of hands.
Kalau nak tahu, this hand gel has also doubled as my hand moisturizer. Setiap kali menggunakan gel tangan ni, Mieya dapat merasakan tangan Mieya menjadi lebih lembut, dan terasa 'bersih'. Ia tidak melekit, tidak berminyak dan membuatkan tangan Mieya terasa lebih segar serta berbau baik.


So, tersangat lah sesuai lagi-lagi untuk orang yang aktif bekerja di luar dan dalam office seperti Mieya ni. Maklum lah, bakteria dan kuman ada di mana-mana di sekeliling persekitaran kita.


More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Don't forget to key-in coupon code "NORAMIRAH" upon checkout to enjoy an exclusive rebate of 15% :D :D 

Fairy Beauty Clenz | Review

Assalamualaikum wbt and hello peeps :)

So today, I'm back with some product reviews. And terima kasih kepada Hishop untuk produk ketiga yang

Mieya dapat daripada Fairy Beauty ni. Kalau korang pernah terdengar atau terlihat produk Fairy Beauty di mana-mana, mesti dah set dalam otak memasing yang produk kesihatan ini khusus untuk kecantikan luaran dan dalaman. Kan? Yup, another drinking supplement, Clenz

Clenz merupakan minuman tambahan yang bukan sahaja mampu menurunkan berat badan kita tetapi turut membantu memulihara kesihatan usus serta melindungi kesihatan mata. Maka, tak hairan lah ia dipilih sebagai pemenang anugerah khas bagi Kategori Beauty Supplement di Cite Cosme Anugerah Kecantikan 2012/2013 yang dianjurkan oleh Beauty, Mina dan majalah Vivi.




Fairy Beauty Clenz dihasilkan menggunakan 100% organik asli ekstrak tumbuhan nano semula jadi yang memudahkan proses penyerapan oleh tubuh badan. Badan kita menghasilkan toksin melalui fungsi hariannya yang perlu dihapuskan dan kita memerlukan nutrisi untuk menghapuskan toksin ini.

Apabila toksin ini tidak dihapuskan, ia akan menyebabkan pertambahan toksin dalam badan sekaligus boleh mengakibatkan keracunan sekiranya bahan-bahan bahaya ini tidak disingkirkan dengan serta merta.


Antara kebaikan Fairy Beauty Clenz ialah :
  • Penyahtoksikan
Alfafa : Sumber serat mentah yang membantu dalam proses penghadaman, membersihkan usus secara semula jadi serta memulihkan fungsi usus.

Labu : Sumber terbaik untuk kolagen buah-buahan dan mineral, memerangi virus dan bakteria. Ia membantu menguraikan sisa makanan terimpak dan membersihkan usus dengan sempurna.

  • Menguatkan usus dan menyihatkan perut
Oligosakarida : Membantu mengurangkan risiko kanser perut dan kolon dengan meningkatkan bakteria baik dalam usus. Ini membantu untuk mengurangkan sembelit, memudahkan penghadaman, meningkatkan sistem perkumuhan, mengurangkan ketidakselesaan dan kembung perut. 

  • Kesihatan mata
L-theanine : Memperbaiki pembelajaran dan tumpuan, melegakan tekanan serta meningkatkan kualiti tidur.

Daun Lotus : Mengandungi anti-oksidan yang membantu mengawal kolesterol.

Lutein (ekstrak Marigold) : Melindungi penglihatan mata dengan meningkatkan "xanthophyl" di bahagian retina, melegakan mata letih, meningkatkan kesihatan mata dan mengurankan risiko buta di kalangan orang tua. 

  • Penambahan Nutrien
- Spirulina adalah idea untuk melembutkan dan menyembuhkan kulit.
- Barli Rumput sebagai sumber yang sangat baik daripada klorofil, asid amino, vitamin A dan vitamin B untuk penghasilan tenaga.

Direction : 1 bottle a day before bedtime. Consume immediately after open.

Ia didatangkan dalam botol comel dan kecil. Terdapat 10 botol dalam setiap kotak. Berbeza daripada kedua-dua produk lain, anda hanya perlu mengikuti empat langkah mudah and you are ready to go. Goncang, gunakan opener untuk tebuk lubang, masukkan straw, sedia untuk diminum.

Langkah berjaga-jaga: 
  • Sesuai untuk umur 16 dan ke atas 
  • Mengandung dan wanita menyusu, pesakit dengan masalah cirit-birit dan penyakit-penyakit lain, pesakit yang mengambil sebarang ubat harus mengelak daripada mengambil produk ini atau mendapatkan nasihat sebelum mengambil produk ini.

My Opinion : 
Mieya suka dengan cara pembungkusannya yang bersih dan selamat. Kecil, ringan dan mudah untuk dibawa ke mana-mana. Rasanya baik, lebih better berbanding Life Food tempoh hari.


Penghadaman yang baik penting bagi Mieya kerana Mieya biasanya makan lewat sedikit berbanding kebiasaan. Maklum sahaja lah, lokasi gerai makan dengan office memakan masa hampir 15 minit. Jadi, Clenz benar-benar menyelesaikan masalah Mieya.

Oleh sebab skop kerja Mieya memerlukan Mieya untuk sentiasa menghadap komputer sepanjang hari, ia telah menyebabkan mata Mieya menjadi letih dan lesu. Dan malangnya, Mieya benar-benar tak boleh meninggalkan kaca mata nerd Mieya disebabkan masalah penglihatan. So, I'm really looking for a beauty supplement like this one. I can say  it does help me to give full protection for my eyes especially.

Berita baik untuk korang, Fairy Beauty is currently running a promo to get FREE 4 bottles with purchase of 2 boxes!


Exclusive RM20 rebate for Mieya Atiera's readers : FAIRYNEW

*With minimum purchase of RM99, valid till 31 July 2014

More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Fairy Beauty Life Food | Review

Assalamualaikum wbt :)

Mungkin ramai yang tak tahu, kajian membuktikan 1 daripada 3 rakyat Malaysia mengalami masalah obesiti dan kolestrol yang tinggi. Masalah kolestrol ni bukan hanya berlaku kepada mereka yang gemuk sahaja, mereka yang kurus turut sama tak terkecuali ye.

Tahap kolestrol yang tinggi boleh mengakibatkan salur darah tersumbat sekaligus boleh menyebabkan badan lumpuh (strok), tekanan darah tinggi dan pedih ulu hati.

Pepatah Melayu ada mengatakan, mencegah lebih baik dari mengubati. Kan? Special thanks to Hishop Malaysia sebab memperkenalkan produk Fairy Beauty Life Food kepada Mieya.

Fairy Beauty Life Food merupakan fungsi inovasi berkonsepkan formulasi kesihatan & nutrien yang baik. Gabungan nutrien hebat dengan gear nutrien badan mampu menyerap dan merangsang pertumbuhan serta pembaikan semula sel-sel yang tidak berfungsi.


Kalau korang nak tahu, Life Food dikuasakan oleh Mulberry & Ligonberry, Chia Seed, Protein Soya, Ekstrak Mineral Algae Merah, Oat Brane dan banyak lagi. Ia memberi manfaat kepada sistem imunsasi, fungsi badan, pencegahan kepada bahaya penyakit dan jangkitan.


Cara Pengambilan Life Food



  • Ambil 3 - 4 sudu bersama 250 ml air suam. Kacau rata.
  • Minum dua kali sehari, iaitu sebelum sarapan dan sebelum makan malam. (atau bila-bila masa yang sesuai)




    My Opinion : 

    Mula-mula memang teruja sangat nak minum sebab baunya pon sedap just like cereal nestum gitu. But, apabila Mieya cuba untuk menikmatinya pada hari pertama.. Tak tahu lah kenapa tekak tak boleh nak terima dengan lebih baik.

    • minggu pertama consume, hanya 1/4 cawan sahaja yang dapat dihabiskan. Selebihnya buang ke sinki.
    • minggu kedua, boleh lah survive sampai setengah hingga 3/4 cawan gitu. Kira okey lah ada jugak peningkatan.
    • After that, baru boleh berjaya nak habiskan secawan terus. Yeay !

    Bukan apa u'olls, tekak Mieya ni memang agak susah nak terima tekstur minuman yang likat tanpa gula tambahan seperti yogurt ni. Tapi kalau suruh makan serbuk begitu sahaja, still boleh consider lagi lah.

    So far, tak boleh lah nak cerita berapa jumlah kadar peratusan kolestrol dan juga paras gula dalam darah yang berjaya dikurangkan.. Sebabnya Mieya pon tak reti nak kira. lol -,-

    Tapi apa yang pasti, perut lambat rasa lapar thats mean ia kawal pemakanan kita. Lepas tu saja-saja lah pi timbang berat badan, and alhamdulillah Mieya berjaya turunkan berat badan sebanyak 2-3 kg. Kira okey dah tu, tak boleh nak turun banyak-banyak sangat sebab dikhuatiri BMI jadi tak normal pulak.


    Tipu lah kalau nak cakap, dengan minum Life Food ni sahaja berat akan turun dengan serta merta. Di samping itu, amalan gaya hidup sihat dan cara pemakanan yang seimbang juga perlu seiring kalau inginkan result yang lebih gempak.

    Exclusive RM20 rebate for Mieya Atiera's readers : FAIRYNEW

    *With minimum purchase of RM99, valid till 31 July 2014

    More info go to :
    Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
    **Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

    Fairy Beauty Fairy Blossom | Review

    Assalamualaikum wbt and holla loves :)


    Sekarang kalau nak cantik ekspress, hanya perlukan masa dua tiga saat sahaja dengan adanya pelbagai application kat smartphone. Misalnya, Camera360 and Perfect365 saja pon dah boleh menjadikan kulit muka kelihatan licin, kalah Suzy Miss A tu haaa.

    Mieya rasa sangat bertuah dan teruja kerana diberi peluang untuk mencuba dan berkongsi pendapat mengenai produk kecantikan Fairy Beauty dari HiShop Malaysia!


    For your information, fairy beauty merupakan minuman kesihatan yang diperbuat drpd bahan semulajadi dan dikilangkan di Malaysia. 


    Under this series, there are Fairy Whitez and Fairy Blossoms. Mieya
     rasa Hishop memahami diri Mieya dengan cukup baik di mana produk yang diberikan adalah Fairy Blossom, iaitu untuk meningkatkan dan memiliki kecantikan yang lebih feminin melalui penghapusan toksin, pembaikan, khasiat dan perlindungan. 



     What is Fairy Blossom?
    Every drop of essence contains the purest energy of revival and regeneration- phytoestrogens, chemical substances with properties that mimic the actions of natural female hormones to promote breast firming and development. In addition, they help in hormone regulation, which aids to alleviate a variety of discomforts and symptoms caused by hormone imbalance.

    Suitable for adults age 16 and above.


    Kalau korang nak tahu, produk Fairy Beauty ni telah memenangi Special awards di bawah kategori supplemen kecantikan dalam Cite Cosme Beauty Awards 2012/2013 organized by Beauty, Mina and ViVi magazines.

    Fairy Blossom dirumus dengan bahan-bahan penting seperti Mulberry & Ligonberry, Sel Tunjang Epal, Keladi Liar, soya isoflavon dan banyak lagi. Ia membantu melegakan masalah haidgejala menopaus dan memberikan khasiat dari dalam.


    How to drink? Bila masa yang sesuai untuk minum?
    Senang saja. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, pastikan Fairy Blossom diambil setiap kali sebelum breakfast. Caranya :
    •  Goncang dulu supaya ekstrak yang terkandung di dalamnya menjadi sebati. 
    •  Buka cap, gunakan opener untuk tebuk lubang dan masukkan straw pada bahagian tengah rubber cap.
    •  Sekarang, boleh lah menikmati rasa minuman beri, masam-masam manis dengan penuh perasaan. Eceh!

    My opinion :
    Seriously, Mieya suka konsep packaging nya yang selamat serta tersusun rapi dalam kotak. The bottle is so elegant and convenient to bring anywhere since it's just a small bottle.


    * Gambar 1st, hari pertama consume Fairy Blossom (kulit muka berminyak dan berjerawat)
    * Gambar 2nd, hari ketujuh (jerawat mula pudar)
    * Gambar 3rd (Ini gambar dekat office. Eyebag sebab tak cukup tidur)



    To me, the taste is quite acceptable, much better than what I expected. Digalakkan ambil sekali sehari sahaja. Rasanya macam minum pati kurma yang pekat. Kuantitinya sangat sedikit, 22ml sahaja. Sekali slurp memang gerenti habis. Letak pula dalam peti ais, memang sedap lah minum di pagi hari.

    So far, after having it for 20 days, Mieya boleh nampak perubahan pada kondisi kulit muka di mana tampak lebih licin (kesan jerawat pon tak kelihatan) dan rasa macam sedikit bertenaga lately serta badan tak lesu. 

    Tidur pon rasanya lebih bagus daripada sebelum ini. Selalunya kurang lena sebab sering terganggu @ terjaga tak kira masa. Maybe, sebab tidur yang mencukupi ni buat kulit muka much better than before. Tang dada tak tahu lah nak describe macam mana. Tapi nampak lebih firm berbanding sebelum ni. Namun, menstrual problem still lagi berterusan. I guess it takes longer time to see the effect. 


    Berita baik untuk korang, Fairy Beauty is currently running a promo to get FREE 4 bottles with purchase of 2 boxes!



    Exclusive RM20 rebate for Mieya Atiera's readers : FAIRYNEW

    *With minimum purchase of RM99, valid till 31 July 2014



    More info go to :
    Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
    **Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

    Review Boya Mask Gluta Q10

    Assalamualaikum semua..

    Weee.. lama dah nak buat review pasal produk Boya Mask ni. Akhirnya, berjaya juga menaip. Itupun bila teringat
    dah lama tak berkongsi khabar dekat blog dahku.

    Tahu tak, beberapa bulan yang lepas merupakan saat-saat paling down Mieya.. dengan kulit muka kusam, blackhead dan jerawat bertepek-tepek di pipi, hidung dan dahi. Jerawat besar okey! Sampai kawan sekerja (foreigner worker) siap ada yang bertanya kenapa dengan muka Mieya? Kenapa tak selicin macam dulu?

    So, Mieya start guna Boya Mask ni hujung bulan Mac lepas. Rasanya ramai yang dah tahu pasal produk 
    "Sleeping Maskni. Untuk pengetahuan, mask ni bukannya jenis peel-off mask yang biasa kita pakai tu, tapi mask ni kita apply pada waktu malam sebelum tidur.

    Caranya, picit mask tu ke tapak tangan..then gosok je la macam korang sapu lotion gitu. Boleh juga disapu ke muka asalkan jangan terkena mata sudah. Tak perlu bilas. Lepas kering, boleh lah terus tidur. Esok pagi, just cuci muka macam biasa. 

    Jangan risau mask ni tak melekit pon. Kepekatan Q10 Glutathione menjadikan kulit putih kemerah-merahan (pinkish). Ia juga berupaya mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam, jerawat dan masalah kulit yang lain.

    Mieya just pakai dekat muka, buku lali dengan tangan je. Kulit muka rasa fresh and its smell nice. Bangun pagi esok, bersihkan muka sikit. Kulit rasa soft je, halus-mulus, anjal. Cerah? Semestinya tak.. Sebabnya Mieya just 
    pakai kadang-kadang je, itupun kalau ingat lah. Lagipun, mana ada produk yang boleh cerah dalam sekelip mata kan?

    Jerawat masih lagi ada, tapi tak ada lah teruk seperti dulu. Jerawat kecik-kecik macam tu. Kulit muka Mieya
    jenis berminyak, adalah nampak kurang sikit.
    hasil vitamin C Pahang Pharma + Boya Mask

    Terus-terang, Mieya kurang suka apply krim di muka. Rasa rimas plus malas (padahal dulu, hari-hari mesti tepek krim sebelum keluar) Sekarang muka togel, bedak takde.. Sun block, krim pencerah lagi la.. Jadi tak hairan lah, kulit sunburn dan berbelang-belang gitu.

    Bila guna boya mask, rasa macam complete hidup. Jimat, tak perlu fikir nak tepek bermacam-macam skincare di muka, dan mudah kerja.

    Harga Boya Mask cuma serendah RM30 je, kandungan 140ml. Boleh tahan 2-3 bulan kalau pandai jimat. hehehe

    Nak tahu try lah dulu. Mana tahu kot-kot sesuai dengan kulit korang juga..

    Sekian.. Daaa...


    Review Clinicell Oral Skincare | Testimoni Bergambar

    Assalamualaikum wbt :)

    Tak lama dulu, Mieya ada war-warkan di blog Mieya mengenai Cabaran 15 hari BerClinicell di mana ia bukan hanya mampu mencantikkan kulit, menyihatkan badan malah mampu mencerahkan wajah.


    Clinicell merupakan sebuah formulasi termaju dengan menggunakan ekstrak sumber semula jadi yang berkualiti dan "salah satu molekul Anti Aging yang terhebat". Mengandungi Hydrolyzed Kolagen, AstaREAL P2AF Astaxanthin, Ceri Acerolla, 13 Vitamin dan 11 mineral yang diperlukan oleh badan. Menyegarkan, mengembalikan keanjalan dan memutihkan di samping memberikan kelembapan kulit.




    Hasil kajian yang dibuat, menunjukkan :



  • 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C¹
  • 800 kali lebih kuat dari CoQ10¹
  • 550 kali lebih kuat dari Vitamin E²
  • 75 kali lebih kuat dari Alpha lipoic acid¹
  • 40 kali lebih kuat dari Beta Carotene³
  • Disahkan Halal Oleh Jakim
  • Kilang yang berstatus GMP
  • Bahan aktif semulajadi yang berkualiti tinggi dan di import
  • Harga yang murah jika dibandingkan dengan produk yang diimport kerana kualiti yang setara
  • 100% selamat dan tiada kesan sampingan
  • Kesan Anti Penuaan dan Pemutihan kulit ke seluruh anggota badan kerana pengambilan secara oral (makan/minum)
  • Kadar keberkesanan yang tinggi
  • Kadar penyerapan dalam badan yang tinggi
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Cara penggunaan yang mudah, hanya larutkan 1 sachet dalam air, kemudian diminum pada waktu malam sebelum tidur
  • Perisa oren yang sedap dan tidak terasa seperti ubat


  • Pengalaman & Testimoni Mieya

    Rasanya memang memenuhi cita rasa Mieya. Rasa masam manis macam campuran Orange bersama Peach sikit. Memang sedap!


    Tona kulit Mieya hitam manis ek. Jadi, jangan lah nak expect akan nampak kesan yang betul-betul boombastic gitu. Sebabnya, saranan Clinicell supaya terus konsisten at least ambil sehingga sebulan untuk kesan yang optimum. Tapi, Mieya cuma ambil 15 hari sahaja.

    Untuk makluman, Mieya mempunyai dua tugas. Satu, sebagai pengganti sementara emak dalam menguruskan rumah. So, rutin setiap hari ialah bangun awal pagi untuk siapkan sarapan pagi, sapu halaman rumah serta kutip baju kotor ke mesin basuh.

    Dua, sebagai kerani di salah sebuah syarikat pengedar tayar. Okey, sila lah jangan anggap kerja kerani ni sebagai kerja paling mudah, duduk bawah air-cond dan mengadap komputer sahaja. Hari-hari, Mieya akan uruskan stok keluar masuk, arrange 4 transport for delivery, calling transporter, check stock (checker), naik turun tangga untuk ke stor dan ofis. Sangat-sangat memerlukan tenaga yang banyak.


    Harap maaf, kalau gambar kurang jelas sebab kesan pencahayaan gambar bagi kedua-dua gambar di atas adalah berbeza.
    Oleh yang demikian, jika sebelum ini kulit Mieya seakan kusam, jerawat bermaharajalela serta tubuh badan seperti tidak bermaya tetapi, setelah bersama Clinicell.. Alhamdulillah, ia membantu menangani masalah tersebut. 

    Jerawat dah semakin kurang. Walaupun masih ada saki-bakinya yang tinggal. Muka juga sudah kurang berminyak. Nampak lah perubahannya di mana kulit tampak lebih segar dan sihat.

    Untuk info selanjutnya, boleh lah kunjungi :

    FB CLINICELL Oral Skincare 

    Website CLINICELL Oral Skincare

    Berita baik untuk pembaca Mieya Atiera!
    Get RM20 off when you purchase RM99 and above at HiShop
    Discount code : CLINICELL
    *valid until 30 April 2014

    Website : www.hishop.my
    Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy
    Twitter :  http://www.twitter.com/hishop.my
    Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe