Shopee : Aplikasi Jual Beli Barang Online Masa Kini

Assalamualaikum dan hai everyone :)

Sekarang ni ramai yang melakukan urusan jual beli secara online sahaja. Ia bukan sahaja mudahmenjimatkan masaboleh disebarkan (share) kepada semua pengguna internet yang lain. Malah, yang paling bagus tak payah nak bayar duit sewa kedai. Tapi persoalannya bagaimana cara mudah untuk kita membeli dan menjual barang atau produk kita?

Meh Mieya nak bagitahu, salah satu platform yang senang untuk urusan berjual beli is aplikasi Shopee (kalau korang guna Android boleh download di Google Play Storeni.

Screenshot_2015-09-18-03-47-22 (Medium)

Pernah dengar aplikasi Shopee tak?

Shopee adalah aplikasi telefon pintar yang direka buat penjual dan pembeli supaya mereka dapat melakukan urusan jual beli dalam satu aplikasi dengan pantas. Fokus utama Shopee adalah untuk memastikan kedua-dua pihak dapat melakukan misi perdagangan dengan ringkas dan paling penting, selamat. Jaminan Shopee adalah penghantaran selepas pembayaran dan pembayaran kepada penjual adalah selepas pembeli menerima barang. 

Ini bermakna, pembeli yang membeli barangan hanya membayar kepada akaun Shopee dan penjual akan mengepos barangan tersebut. Dan selepas itu, barulah Shopee akan membayar kepada penjual. Mudah kan? Yang penting ianya selamat dan transaksinya terjamin. No hidden charges, no commission for Shopee. FREE okay!


Kini dengan adanya Shopee.. anda tak perlu lagi nak snap picture and then transfer to PC, edit dan touch up bagai. Tak perlu lagi bersusah nak kena kira stock, nak kena try error masukkan coding website, nak buat measurement gambar bagai. Just upload guna smartphone, masukkan details produk dan wallah. Simple, orang nak beli click-click je. 

KELEBIHAN SHOPEE
1. Free untuk semua pengguna
2. Interface yang sangat mudah difahami
3. Boleh terus mula membeli @ menjual selepas download apps ini (tak perlu isi borang)
4. SHOPEE lebih privacy untuk online seller dan buyer (Boleh berkomunikasi dengan seller melalui chat)
5. Easy payment  (Anda boleh membuat bayaran melalui CIMB Clicks, Maybank2u, Hong Leong Connect, RHB Now. Kalau si pembeli bank ink melalui mesin deposit tunai pon boleh di trace. Sebab resit tue kena upload di Shopee, barulah proses penghantaran oleh Seller boleh diteruskan.)
6. SHOPEE Guarantee (Dekat Shopee ni, semua transaksi direkodkan. Shopee akan pembeli daripada payment sehinggalah barang selamat sampai kepada buyer tersebut. Kalau barang diterima mengalami kerosakan, boleh request refund atau meminta barang tersebut ditukar.)
7. Banyak sales dan diskaun. (Untuk menggalakkan lagi penjual menjual produk mereka menerusi aplikasi ini, Shopee akan bagi promosi yg best kepada pembeli seperti kod voucher, diskaun)7. Easy sharing to social media (Dah mula menjual di Shopee, apalagi? Boleh share ke pelbagai social media yang lain seperti Facebook Twitter, instagram, Whatsapp, dll. Memang menjimatkan masa kita.)

So yeah, Mieya dah 3 bulan menggunakan aplikasi Shopee ni dan hasilnya memang terbaik dan selamat. So korang boleh cari my mini shop, just search MAbeautyOfficial. Banyak item yang dijual murah-murah special for my lovely customer. Dijamin cepat dan selamat sampai :)

Nak tau lebih lanjut pasal app Shopee ni boleh klik kat bawah ni :

Website : http://shopee.com.my/mobile/
Mall : http://mall.shopee.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/ShopeeMY
Instgram : https://www.instagram.com/shopee_my/

1 comments:

Cik Itah said...

Shopee? macam pernah dengar