Deoproce Deep Cleansing Foam | Review

Assalamualaikum wbt and hello everyone :)

Dah lama rasanya Mieya tak update product review daripada Hishop. Kan kan kan? So, here I am for this
week highlighted product will be Korean Deep Cleansing Product, that is Deoproce Natural Perfect Solution.
Seriously, I tell you guys memang Mieya 'jatuh cinta' dengan pencuci muka ni. Nak tahu kenapa?

Weight : 170g
Price : RM29.90
Made in : Korea

Deoproce Cleansing Foam merupakan penyelesaian semulajadi sempurna untuk pembersihan yang menyeluruh, memelihara pori di samping mengekalkan kelembapan kulit. Ia sangat disyorkan kepada mereka yang mengalami 
masalah kulit kusam dan kasar as it smoothen your skin to an even texture while removing dirt and old dead skin cells and impurities.

Kandungan bahan :
Tepung beras dan campuran ekstrak bijirin menghapuskan sel kulit mati tanpa mendatangkan sebarang iritasi,
seterusnya meninggalkan kulit yang licin, lembut, dan terhidrat. 

Air beras membantu memberikan tona kulit yang sekata sambil mengurangkan kegatalan kulit yang berlaku semasa pembersihan.

Direction to use :

Dispense an appropriate amount, fully lather with lukewarm water, wash face with massaging motion, 
rinse off with lukewarm water.

My Review :

Well, macam yang Mieya cakapkan di awal entri tadi, Mieya sangat sukakan pencuci muka ni walaupun
baru dua minggu lebih menggunakannya. Teksturnya lebih kurang macam skrub dan berbuih banyak
(bergantung kepada amaun yang digunakan). Walahhh, I love scrub-ing! 



After cleansing it, I feel like having a brand new skin on face. Kulit muka terasa lembut dan jauh lebih ringan
berbanding sebelum ni. Memandangkan Mieya mempunyai tona kulit yang tidak seimbang, kulit muka
berminyak especially at the T-zone serta masalah jerawat di kedua-dua pipi.

Ajaib nya, selepas dua minggu menggunakan Deoproce Cleansing Foam ni jerawat tak timbul langsung.
Some people might think that if it's like scrub, your skin will be dehydrated or what. Malangnya, kulit Mieya
tak rasa kering langsung malah terasa lebih segar dan licin macam zaman sekolah dulu. Ternyata biji-biji halus
yang terdapat dalam pencuci muka ini telah berjaya membersihkan segala kotoran di wajah setelah seharian
bekerja di luar.

So, lepas ni memang Mieya akan terus kekal setia bersama Deoproce Cleansing Foam ni. Dah tak ada lagi
masalah untuk mencari atau bertukar-tukar produk pencuci muka selepas ni. Sudah lah harganya murah,
boleh tahan selama dua bulan lagi.


More info go to :
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe 
**Disclaimer - This product(s) were send to me for product review purposes.

Don't forget to key-in coupon code "NORAMIRAH" upon checkout to enjoy an exclusive rebate of 15% :D :D 

4 comments:

Razfira said...

niceee nampak glowing

Cik Itah@RRP said...

salam. macam bagus..

Azhafizah Md Nor said...

bestnya kalau kesannya bagus
Singgah blogwalking dari blog kak Mia :)

Happy weekend!

Jemput singgah
http://www.azhafizah.com/

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hi ... Jalan-jalan dari Segmen Nak URL Blog #8 Mia Liana ... Jangan lupa singgah jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi