Masa Terbaik Untuk Cash Out Nuffnang

Assalamualaikum wbt :)



Insyaallah, hari ini Mieya nak kongsikan dengan kalian tentang Masa yang sesuai untuk Cash Out Nuffnang.

Seperti yang korang dapat lihat dalam screenshot di atas, itulah earning Mieya selama sebulan setengah ini. Itupon setelah ditambah dengan income daripada Nuffnang Blogbuster. Kalau tak, memang tak mencecah ke angka 100 langsung.

Alhamdulillah. Setakat ini, Mieya sudah menerima 4 keping cek daripada Nuffnang dan masih menunggu cek ke-5 yang dijangka tiba pada bulan September nanti.

Jadi, berdasarkan pengalaman yang ada. Mieya nak kongsikan masa yang sesuai untuk cash out earning di Nuffnang Sebabnya ada rakan-rakan blogger sendiri yang dah lakukan kesilapan sewaktu cash out. Itulah, malu bertanya sesat jalan. Jadi, jangan malu-malu. Hehehe


  1. Masa cashout yang paling sesuai ialah pada hujung bulan (pada 27@28 hari bulan)
  2. Cek Nuffnang mengambil masa selama 30 hari untuk sampai dirumah selepas setiap hujung bulan untuk ahli Gliteratti dan 60 hari untuk ahli Ordinary. Dinasihatkan, jangan cash out awal bulan, akan kena tunggu 2 bulan untuk cek sampai.
  3. Cash out pada atau selepas hari Isnin hujung bulan sebab earning CPC akan diupdate setiap hari Isnin.

Okey. Itu sahaja antara tips yang dapat Mieya kongsikan dengan kalian yang berdaftar dan memasang iklan Nuffnang ye.



14 comments:

Cinta hazanis said...

baru tahu tips nk cashout. tq. :)

dear xila said...

wehuuuu masyukkkk.. blogbuster membantu sgt kan...sy 4bulan baru 60++ heheh

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

wahhh..bestnya da dapat cashout :)
jeles la :D

el said...

xnah wat pun nuffnang blogbuster..xpandai wat video tu lah..untunglah dpt income dr situ ..bkn skit 50sen kan huhu

Myra Jay said...

Terima kasih Mieya berkongsi dan tahniah sebab dah cashout..

MJ dok tahan diri dari tekan cashout, sebab impian nak cecah RM500 :D

huny madu said...

Patutlah cek kita smpai lmbat aritu hehe.. salah baca

dEdEQ dE wIshEs said...

BYAKKNYE :) DEQ XPENAH PUN LG DPT EARNING DRI NUFFNANG .. HEHE . :) BTW .. THANX KONGSI2 TIPS

nuyui a.k.a miss YUI said...

tips menarik =)

Hazmin Hamudin said...

Tak pernah nak cashut earning ni. Tak berapa nak cukup lagi. huhu

S.K.A said...

ni cemburu ni he3..sy xpnh dpt mcm 2..skrg pn bwh rm50 lg =) nice sharing..dpt merasa skali pn ok la nnti

Nadya Dyana said...

woaaa tahniah :)

Anonymous said...

mcm mana ia kita mau dpt kan hasil dari nuffnang ni..

Sobri Yaacob said...

google2 pasai nufnang masuk dlm blog ni..tq 4 tips :)

Akeyla Azmi said...

Ohhhh begitu hehehehhe thanks sis!!! <3