Jom Baca Entri Yang Lepas !

Friday, August 12, 2011

Ayat-ayat minta putus

Assalamualaikum readers !

Mekasih kerana masih lagi setia menyinggah ke blog budakshumort ini walaupon cuma sebentar.. Mieya hargai sangat-sangat dengan kehadiran korang ke sini..

Hari nie Mieya nak kongsi dengan korang tentang cara-cara untuk minta putus.
ye lah, sebelum nie asyik berbicara tentang sesuatu yang positif je, siapa yang tak bosan kan? Jadi hari nie, Mieya ingin mengubah sedikit, konsep yang positif nie supaya menjadi sesuatu yang negatif.

okeyyyy, take mood. Take mood.

Biasalah manusia kan?  Bila suka kat seseorang, terhegeh-hegeh nak tagih cinta.
Tapi bila dah bosan atau tak suka, mulalah lidah tu nak bercabang-cabang. Hal yang kecik-kecik sengaja diperbesar-besarkan lagi. WTH lah !


Ini contoh alasan yang boleh korang bagi jikalau korang mempunyai keinginan untuk putus lah. Kalau tak nak, jangan buat naya !  Just tengok je tau?  Kang tak pasal-pasal pulak Mieya yang kena.

  • Kita tak ada chemistry... biology dengan physics pun tak ada.
  • You terlalu berangan nak jadi korean.. I benci tau.
  •  Bibir you tak power macam bibir Kilafairy, jadi kita putus.
  • We don't look good together in pictures..
  • awak tak pandai main gitar.
  • I saw you googled "mati pucuk"
  • Saya lebih cintakan Twitter dari awak.
  • Asal keluar dating, saya je yang keluar duit, awak sesen pon tak keluar.   Siap pinjam duit, lepas tu tak reti nak pulangkan.
  • Awak retis,followers lagi ramai dari saya,kbye 
  • Awak sering mengabaikan perasaan saya
  • Ayat you manis sangat. I takut kena diabetes.
  • Muka awak macam sesuai jadi ex saya je
  • Bila awak study awak lupa kat saya.
  • You didn't Post on My Facebook wall That You love me.
  • kita tak sehaluan. you always nak ke utara, i nak kat selatan
  • Saya nampak awak selalu kenyit mata kat adik saya.
  • Awak dok dating dengan Twitter je, terawih pun malas.
  • You kuat makan petai...lepas tu tak gosok gigi pakai darlie.. i benci tau !


Eheh, actually, banyak ayat minta putus yang Mieya nak kongsikan dengan korang semua. Tapi, nanti ada pulak orang yang dok memekak sebab Mieya tulis panjang-panjang sampai tak ingat dunia. Cukuplah setakat ini je ye.

Kalau korang nak tahu, Mieya rembat ayat-ayat semua nie daripada twitter. dan ini semua antara pendapat yang dikemukakan oleh semua pihak yang terlibat di #alasanbreakup.  Mieya just copy paste je mana-mana ayat yang berkenan di hati. kehkehkeh

Kbye.. Salam bertemu lagi..

2 feedback (s):

azeelia azman said...

muahahaha.ad jugakk ayt mcm neh..

plg xleh blah..

muka awk sesuai jadi ex sy je.


haha.gud3.

Nur Aischa said...

HAHA macam2 pe'el kan utk jadikan alasan clash :D